Proiectul Jobland (2019)

 

JOBLAND este un proiect finanțat prin programul Erasmus+ (KA2: 2018-1-RO01-KA201-049235) care lucrează pentru îmbunătățirea procesului de învățare a carierei în școlile primare.Prin intermediul unor noi modele și cu resurse inovatoare, își propune să-i ajute pe copiii să exploreze lumea muncii, să-și consolideze competențele, să-și crească nivelul aspirațional și să-și extindă orizonturile.

DURATA PROIECTULUI: 2018-2020

CINE ESTE IMPLICAT? Consorțiul proiectului implică 9 parteneri din 6 țări europene diferite (Italia, România, Danemarca, Anglia, Turcia și Spania) și își propune să implicec cât mai multe școli din întreaga Europă.

CARE ESTE SCOPUL? Scopul principal al proiectului este de a contribui la  crearea unui set de resurse inovatoare pentru a împiedica părăsirea timpurie a școlii și de a responsabiliza elevii să își proiecteze viitorul.

 OBIECTIVE PROIECTULUI:

  1. Dezvoltarea de resurse și modele pentru îmbunătățirea procesului de învățare a carierei în școlile primare din Europa.
  2. Să reducă abandonul școlar timpuriu în țările europene.
  3. Promovarea relațiilor dintre diferiții actori implicați în consiliere și orienatre în carieră la nivel local, național și european.

Proiectul JOBLAND își propune să-și atingă obiectivele  prin crearea a 6 produse intelectuale:

COMPETENȚE DE MANAGEMENT DE CARIERĂ Un cadru metodologic pentru învățarea în carieră la școală
PREDARE ÎN DOMENIUL CARIEREI Curs de formare pentru profesori (abilități de predare și îndrumare pentru îmbunătățirea procesului de învățare la școală)
DESIGNUL MY FUTURE Unități de învățare în carieră și video-cursuri
JOBLAND Explorarea carierelor – Joc educativ pentru elevii din școli
ÎNVĂȚAREA ÎN CARIERĂ LA ȘCOALĂ Manual pentru profesori și practicieni
ZIUA JOBLANDULUI Învățarea în carieră în Europa – un seminar virtual de formare în întreaga Europă privind învățarea în carieră în școlile primare, de la teorii la practică.

 

 MAI MULTE INFORMAȚII: https://www.joblandproject.eu/

Articol de: Admin

'.__('Previous Story','tfuse').'%title' ); ?> '.__('Next Story','tfuse').'%title' ); ?>

Leave A Reply:

(optional field)

No comments yet.