Misiune:

Dezvoltarea dimensiunii europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale prin implicarea autorităţilor din domeniul educaţiei, a serviciilor de consiliere de nivel preuniversitar şi universitar, a profesorilor şi a promotorilor programelor de mobilitate.

Oferim informaţii despre sistemele de învăţământ şi de formare din toate ţările europene.

Facilitarea mobilităţii pentru educaţie şi formare în cadrul programelor comunitare.

Colectarea, producerea şi diseminarea informaţiilor de calitate despre ofertele de educaţie şi formare în Europa.

 

Valori:

Centrul Euroguidance România este dedicat dezvoltării domeniului consilierii pe tot parcursul vieții în România, deschiderii către schimbul de idei și practici la nivel internațional, precum și conectarea sistemului de consiliere din România cu cercetarea și politicile de la nivel european.

 

Activități:

Organizarea de cursuri, seminarii și ateliere.

Publicare şi distribuirea către centrele de consiliere a unor materiale informative relevante pentru consilierea în carieră.

Organizarea de conferințe naționale și internaționale.

Facilitarea mobilității practicienilor în consiliere la nivel european.

 

 

Resurse:

Euroguidance îşi propune să ofere practicienilor din domeniul consilierii şi orientării în carieră resurse care să vină în sprijinul muncii lor de zi cu zi.

În secţiunea dedicată acestora găsiţi o multitudine de informaţii pe teme variate – de la prezentări din cadrul conferinţelor organizate de noi, la cărţi şi materiale publicate cu sprijinul nostru sau al colegilor din reţeaua Euroguidance.

 

Colaborări:

La nivel european colaborăm cu organisme și rețele implicate în mobilitatea pentru educaţie, formare şi muncă, precum: ENIC-NARIC, EURES, Cedefop, Eurydice, Europass, EQF, Europe Direct.

La nivel național colaborăm cu instituții care oferă sau susțin dezvoltarea de servicii de consiliere: Centre Județene de Resurse și Asistență Educațională, unversități, Case ale corpului didactic, ONG-uri, etc. 

 

Echipa:

Speranţa Ţibu (coordonator)
speranta.tibu@ise.ro

Angela Andrei:
angelica.andrei@ise.ro

Petre Botnariuc:
petre.botnariuc@ise.ro

Alina Crăciunescu:
alina.craciunescu@ise.ro

Andra Făniţă:
andra.fanita@ise.ro

Ciprian Fartușnic:
ciprian.fartusnic@ise.ro